Een klassieke autorally opkomst is natuurlijk dat je zo snel mogelijk naar bepaalde locaties moet rijden, ben je als eerste dan krijg je die punten. Vanwege Corona kun je niet altijd op pad gaan, daarom heb ik een online variant gevonden op de autorally die je gewoon online kan doen.

Aantal spelers: 12 of meer (waarvan 1 iemand de spelleider is)

Voorbereidingstijd: <1 uur.

Wat heb je nodig:

  • Whatsapp
  • Beschrijvingen over bepaalde locaties
  • Google Maps locaties

Voor de opkomst

Voor de opkomst ga je op zoek naar ongeveer 30 locaties. Dit mag in je woonplaats zijn, in Nederland zijn, in Europa zijn of zelfs in de hele wereld. Dit is afhankelijk van hoe moeilijk je het wilt maken. Voor elke locatie maak je 3 of 4 beschrijvingen.

Je kan ook de moeilijkheidsgraad opschalen door bijvoorbeeld verschillende categorieën te gebruiken. Voorbeelden van categorieën zijn: foto van de locatie, goede beschrijving van de locatie, buitenlandse locatie van een foto, buitenlandse locatie van een beschrijving.

De foto van de locatie is het makkelijkst, hierbij maak je van 30 locaties een foto en dan moeten de spelers raden waar dat is.

Van de goede beschrijving van de locatie, maak je een beschrijving van welke locatie je bedoeld.

Dit doe je ook met de buitenlandse locaties.

De opkomst

Je verdeelt de groep in teams van 3 a 4 mensen. Ieder team maakt een groepsapp aan met de spelleider er ook in. Daarin worden de locaties gestuurd. Spreek een tijd af hoe lang de teams de tijd hebben om punten te verdienen.

Je stuurt nu in elke Whatsapp groep een beschrijving of locatie. Als ze de goede locatie met Google Maps in de Whatsappgroep sturen dan krijgen ze punten daarvoor. Wie aan het einde van de opkomst de meeste punten heeft wint!

Voorstel voor puntenverdeling:

  • Per goede locatie met een foto = 1 punt
  • Per goede locatie met een beschrijving = 2 punten
  • Per goede buitenlandse locatie met een foto = 3 punten
  • Per goede buitenlandse locatie met een beschrijving 4 punten

Dit vind je misschien ook leuk...